Science071: Wiskunde Olympiade en Universiteitsstrijd

SCIENCE 071Deze week in de (zomer)uitzending van Science071: De Quintijn Puite en bronzen medaille winnaar Pim Spelier (16 jaar) over de Wiskunde Olympiade, redacteur Twan van Dodewaard in gesprek met presentator Harm Edens over de Universiteitsstrijd en wetenschapscommunicatie. Tot slot had redacteur Twan van Dodewaard nog een wetenschapsnieuwtje over de schilden van schildpadden. Van oorsprong zijn deze niet bedoeld voor bescherming, maar voor het graven.

Ze zijn pas een paar dagen terug. De deelnemers van de internationale Wiskunde Olympiade in Hongkong. Het Nederlandse team heeft goed gepresteerd. Met drie bronzen medailles en drie eervolle vermeldingen deden ze het beter dan vorig jaar. Toen was Quintijn Puite mee als begeleider. We spraken hem en bronzen medaille winnaar Pim Spelier. Ook legde de pas zestien jarige Pim ons een ‘klein’ wiskundesommetje voor waar wij ons nog steeds het hoofd over breken.

Redacteur Twan van Dodewaard ging voor ‘Science op pad’ langs bij Harm Edens, bekend van onder andere ‘Dit was het nieuws’. In september beginnen de uitzendingen van de ‘Universiteitsstrijd’. Een programma waar studenten van 8 verschillende universiteiten (waaronder Leiden) het tegen elkaar opnemen. Twan sprak met hem onder andere over wetenschapscommunicatie.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×