Nieuweroord wordt stukje bij beetje gesloopt. Vanaf het dak 'eet' de grijper zich een weg naar beneden. (Foto's: Emile van Aelst / www.leidseglibber.nl).

Sloop hoofdgebouw Nieuweroord begonnen

De sloopkogel komt er tegenwoordig bijna nooit meer aan te pas als een gebouw met de grond gelijk gemaakt moet worden om plaats te maken voor nieuwbouw. Cradle to cradle is de duurzame methode die tegenwoordig als het maar even kan wordt toegepast. Hergebruik van zoveel mogelijk materialen staat daarbij voorop. Zo ook bij de sloop van Nieuweroord aan de Rijnsburgerweg.

De voormalige zusterflat annex opleidingscentrum van het Academisch Ziekenhuis Leiden (AZL) wordt stukje bij beetje afgebroken, nadat de afgelopen periode de bijbehorende laagbouw al werd gesloopt. (Video: Emile van Aelst).

standpunt 1Op de plek van de oude gebouwen komen luxe appartementen. Ook wordt het landhuis Nieuweroord teruggebouwd aan de hand van de oorspronkelijke bouwtekeningen.

Leiden nieuweroord


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×