De plannen voor Nieuweroord werden gisteravond goed ontvangen tijdens een presentatie voor de Leidse gemeenteraad. (Foto: Chris de Waard).

Plannen voor Nieuweroord met gejuich ontvangen

Niet alleen de gemeenteraad, maar ook de omwonenden zijn zonder uitzondering lovend over de plannen die architect Hartzema voor ontwikkelaar ABC Vastgoed maakte.

Chris de Waard in gesprek met een meer dan tevreden Ruud Stam van de Werkgroep Nieuweroord.

ABC kwam begin juli als winnaar uit de bus van de marktselectieprocedure die de gemeente doorliep voor de hertontwikkeling van de voormalige zusterflat Nieuweroord aan de Rijnsburgerweg. Gisteravond gaf Hartzema een presentatie aan de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling. “Het landhuis wordt tot in detail teruggebouwd,” zo beloofde de architect. We hebben alle tekeningen. Die zijn zo gedetailleerd. Er staat zelfs op welke radiatoren er in zaten en door wie ze geleverd waren.”

Namens de Werkgroep Nieuweroord sprak Ruud Stam de commissieleden nog wel toe. Maar ook uit zijn mond kwam eigenlijk geen woord van kritiek. “Het plan is zo mooi, het is voor ons bijna frustrerend,” zo grapte hij. De afgelopen jaren stond de werkgroep vaak lijnrecht tegenover de gemeente als het om de plannen voor het gebied ging. Terecht ook, want een vorig plan werd te elfder uren afgeschoten omdat de ontwikkelaar zich niet aan de geformuleerde randvoorwaarden had gehouden. Het was de buurt die de gemeente daarop moest wijzen.

Naast het landhuis worden twee vleugels gebouwd met luxe appartementen. Eronder komt een half verdiepte parkeergarage. “Dat wordt beslist niet het afvoerputje van het project,” zo beloofde Hartzema. Die garage is de plek waar je binnenkomt als je thuis komt en zo moet het dus ook voelen.” Zelfs aan de vleermuizen in het gebied is gedacht. Er komen verschillende soorten voor en die worden allemaal bediend. De nieuwbouw krijgt een speciale vleermuizenwand.

Leiden Politiek nieuweroord


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×