Patrick Schlick van ABC Vastgoed en wethouder Paul Laudy ondertekenden de koopovereenkomst voor Nieuweroord. (Foto: Guus Baks).

Koopovereenkomst Nieuweroord ondertekend

Wethouder Paul Laudy (Bouw en Openbare Ruimte), Patrick Schlick (Directeur) van ABC Vastgoed en Patrick van Harderwijk (Westplan Investors) ondertekenden vandaag op de Provada de koopovereenkomst voor de herontwikkeling van Nieuweroord. Hierin staan afspraken over de bouw van maximaal 94 appartementen en de aanleg van de openbare ruimte.

ABC Vastgoed ontving ter ere van de gelegenheid een zomereik van wethouder Laudy als symbool voor de samenwerking. Wethouder Laudy: “Een mooi moment voor Nieuweroord. De uitvoering van het plan kan nu echt beginnen en daarmee wordt het binnenkort mogelijk om te gaan wonen op één van de mooiste plekken in Leiden.”

De uitgangspunten in het ontwerp voor Nieuweroord zijn een reconstructie van het vroegere landhuis, twee hedendaags vormgegeven vleugels met daaronder twee (half)verdiepte parkeergarages, duurzaamheid en respect voor flora en fauna. Patrick Schlick: “Dankzij de door de gemeente ingezette dialoog met de omgeving, voldoet het plan Nieuweroord zowel aan de wensen van omwonenden als die van toekomstige bewoners en kunnen we nu voortvarend met de realisatie beginnen”.

De zomereik gaat naar de kweektuin bij station Leiden Centraal totdat een geschikte plek is gekozen op de locatie Nieuweroord. De bouw start naar verwachting in het voorjaar van 2018.

Advertentie

Leiden nieuweroord


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×