Voor het programma Opsporing Verzocht werd het schietincident op de hoek van de Rooseveltstraat en de Gieterijstraat later gereconstrueerd. (Archieffoto: Ricardo Bakker).

Weer aanhouding in onderzoek liquidatie Rooseveltstraat

Vanmorgen heeft de politie in Amsterdam in alle vroegte een 30-jarige inwoner van de hoofdstad van zijn bed gelicht. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident in de Rooseveltstraat waarbij op 14 juni de 50-jarige Zeynel Er werd neergeschoten met een automatisch wapen. Het zwaargewonde slachtoffer bezweek twee dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

In het onderzoek kwam de recherche eerder al twee verdachten op het spoor. Op donderdag 21 juli werden een 34-jarige man uit Zaandam en een 23-jarige man uit Purmerend aangehouden. Op donderdag 4 augustus werd in de raadkamer van de rechtbank besloten het voorarrest van die twee met 90 dagen te verlengen.

Bij het onderzoek kwam nu ook de 30-jarige Amsterdammer in beeld. Hij werd vanmorgen door een arrestatieteam aangehouden in een woning in Amsterdam en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Zijn rol bij het dodelijk schietincident wordt de komende tijd verder uitgezocht.

Oproep getuigen

De politie is ondanks de drie aanhoudingen nog steeds op zoek naar mensen die meer informatie hebben over het schietincident in de Rooseveltstraat in Leiden. Ook komt de politie graag in contact met mensen die meer informatie hebben over de grijze motorscooter van het merk Piaggio, type Skipper of de zwarte Volkswagen Caddy. De Volkswagen Caddy heeft op woensdag 8 en donderdag 9 juni geparkeerd gestaan in de Verdistraat in Leiden. Mogelijk zijn er mensen die daar meer informatie over hebben.

Iedereen die meer weet over het schietincident kan contact opnemen met de recherche in Leiden via 0900-8844 of anoniem via met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

112 Sleutelstad Leiden liquidatiegieterijstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×