De politie hield destijds een reconstructie van de liquidatie. (Foto: Ricardo Bakker).

Rechtbank volgt eis in hoger beroep over liquidatie Zeynel Er

De twee mannen die op 14 juni 2016 met tientallen kogels uit een machinegeweer een einde maakte aan het leven van Leidenaar Zeynel Er hebben in hoger beroep straffen opgelegd gekregen van 22 en 25 jaar. Dat is gelijk aan de eis van de Officier van Justitie begin deze maand. De twee mannen uit Zaandam en Purmerend waren niet bij de uitspraak aanwezig.

Het hof acht het feit dat de twee op de dag van de liquidatie naar Leiden reden met als doel het om het leven brengen van Er bewezen. N. schoot de Leidenaar van Turkse afkomst met een pistoolmitrailleur neer voor de woning in de Gieterijstraat waar hij bij zijn familie verbleef. Er had 33 schotwonden. De twee moeten ook een schadevergoeding betalen van tienduizend en vijfduizend euro. Dat geld gaat naar de schoonzus en zwager van Er.

112 Sleutelstad Leiden liquidatiegieterijstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×