(Foto: Ricardo Bakker).

Straffen daders liquidatie Gieterijstraat definitief

De veroordeling van twee verdachten wegens het medeplegen van de moord op de Turkse zakenman Zeynel Er, op 14 juni 2016 in Leiden, blijft in stand. Dat heeft de Hoge Raad vandaag geoordeeld. De 50-jarige Er werd op klaarlichte dag doodgeschoten in de Gieterijstraat in Leiden. Uit onder andere getuigenverklaringen bleek dat bij de schietpartij twee personen waren betrokken. Een van de twee schoot met een pistoolmitrailleur en de andere bestuurde de auto.

Het slachtoffer overleed twee dagen na de schietpartij als gevolg van meer dan dertig schotwonden. De twee verdachten konden worden aangehouden en zijn vervolgd. Het gerechtshof veroordeelde ze onder meer wegens het medeplegen van de moord tot respectievelijk 25 (voor de schutter) en 22 jaar (voor de bestuurder van de auto) gevangenisstraf. Beide verdachten stelden beroep in cassatie in.

Cassatieklachten
De advocaten van de verdachten vragen de Hoge Raad de uitspraak van het hof te vernietigen. Zij hebben verschillende cassatieklachten naar voren gebracht. De Hoge Raad is van oordeel dat deze cassatieklachten niet slagen en heeft de klachten zonder inhoudelijke motivering afgedaan omdat deze ongegrond zijn en geen juridisch belangrijke nieuwe vragen oproepen. Met de uitspraak van de Hoge Raad zijn de veroordelingen definitief.

112 Sleutelstad Leiden liquidatiegieterijstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×