Medewerkers van het Centrum Fietsendiefstal gaat over een week weer aan de slag in Leiden. Donderdag worden er weer fietsen gratis gegraveerd. Dit maal bij het station. (Archieffoto: Chris de Waard).

Gemeente gaat weer fietsen graveren

Op donderdag 25 augustus kan iedereen die in Leiden woont weer gratis zijn of haar fiets laten graveren. Na een succesvolle actie die begin juni werd gehouden op het Stadhuisplein strijkt het graveerteam nu neer bij station Leiden Centraal. Bij elektrische fietsen kan ook de accu worden gegraveerd. Door de toenemende populariteit van elektrisch fietsen worden fietsaccu’s steeds vaker gestolen.

Ter hoogte van de ingang van De Buurt Leiden worden de fietsen tussen 14.00 uur en 19.30 uur gegraveerd met een unieke code. Wie gebruik wil maken van de actie, moet een identiteitsbewijs kunnen tonen waaruit blijkt dat men in Leiden woonachtig is. Ook is het verplicht dat de aangeboden fiets een framenummer heeft.

Fietsen die gegraveerd zijn, worden minder vaak gestolen. Omdat ze traceerbaar zijn, is het voor fietsendieven lastiger om ze door te verkopen.

112 Sleutelstad Leiden fietsgraveren


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×