Rottweiler Mikey kreeg twee weken geleden een trap tegen de knie van zijn linker achterpoot. De hond raakte daarbij zo zwaar gewond dat de poot moet worden geamputeerd.

Baasjes hond Mikey zoeken vrouw die hond 'doodschop' gaf

mikey2Een voorbijfietsende vrouw gaf op dinsdag 9 augustus de zevenjarige rottweiler Mikey zo’n harde trap tegen zijn linker achterpoot dat het dier de poot moet missen. Dat gebeurde twee weken geleden bij de Bernhardkade in Leiden Noord. Eigenaar Erik Spitters is woedend en verdrietig en hoopt via zoveel mogelijk media aandacht de dader te achterhalen. Ook is er aangifte gedaan bij de politie.

“Mijn vriendin Sylvia liet Mikey die middag uit. Ze stond ter hoogte van de Julianastraat op de stoep te praten met een kennis toen er een vrouw langsfietste. De aangelijnde Mikey schrok daarvan en gromde even. Vervolgens heeft die vrouw hem zo’n harde trap gegeven dat hij jankend door z’n poten zakte. Hij gilde gewoon van de pijn”

Na een bezoek aan de dierenarts werd eerst gedacht aan een afgescheurde kruisband. Nu, ruim twee weken later, blijkt echter dat het een stuk ernstiger is. Geen kruisband, maar een afgescheurde pees van zijn knie. Opereren blijkt niet mogelijk en daarom volgt eind van de week amputatie van de beschadigde poot.

De vrouw die de hond de trap gaf is waarschijnlijk tussen de 30 en 35 jaar oud, heeft een slank postuur en leek vrij lang. Ze heeft donkerbruin halflang haar dat ze in een staart droeg. Verder had ze die middag een zandkleurige beige jas aan. Aan haar fiets hingen aan twee kanten fietstassen met bloemetjesmotief.

 

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×