Eerder deze maand voerden brandweerlieden in Leiden ook al actie voor een betere pensioenregeling. (Foto: Emile van Aelst).

Brandweer Hollands Midden biedt petitie aan voor betere CAO

Morgen bieden actievoerende brandweermannen en -vrouwen een petitie aan aan burgemeester Gert Jan Kats van de gemeente Zuidplas. Kats is portefeuillehouder brandweer in het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Hollands Midden.

Voorafgaand aan de aanbieding van de petitie zal een stoet van brandweerpersoneel uit de hele regio Hollands Midden door Leiden lopen om aandacht te vragen voor de acties. De demonstratie start om 9.15 uur bij het parkeerterrein aan de Haagweg. Vervolgens trekken de demonstrerende brandweerlieden via de Breestraat naar het Stadhuisplein waar burgemeester Lenferink zal worden toegesproken. Hij is voorzitter van de Veiligheidsregio.

Daarna trekt de rode stoet verder via de Korevaarstraat, de Jan van Houtkade en de Herenstraat naar de brandweerkazerne Leiden-Zuid aan de Rooseveltstraat. De petitie wordt vervolgens rond 10.30 uur aangeboden aan burgemeester Kats in Zuidplas. Ook verschillende Leidse brandweervoertuigen zullen in de stoet meerijden. Bij een calamiteit zullen ze de optocht direct verlaten en hulp verlenen.

De vakbonden en de Brandweerkamer, dat is de werkgeversvertegenwoordiging van de brandweer, onderhandelen al sinds mei vorig jaar over de herziening van de FLO-regeling (functioneel leeftijdsontslag) van de beroepsbrandweermensen. Begin dit jaar leek er schot in de gesprekken te komen, maar eind juni liepen de onderhandelingen alsnog vast. Sinds het begin van de zomervakantie worden in het hele land acties gevoerd. De paraatheid van de brandweer komt daarbij niet in gevaar.

112 Sleutelstad Leiden Politiek Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×