De Sleutels zet plannen Centrale Blokken in de ijskast

5

De Sleutels zet de plannen voor de Centrale Blokken in De Kooi voorlopig in de ijskast. De woningcorporatie wil eerst de uitspraak van de gemeente afwachten over de eventuele monumentenstatus van de woningen. Een aanvraag om de woningen aan te wijzen als gemeentelijk monument is voor de zomer door een drietal partijen ingediend. Naar verwachting komt er volgende maand een advis aan de gemeente, waarna de raad zich erover kn buigen.

“De discussie in de stad en in de Leidse gemeenteraad over onze plannen voor nieuwbouw in de Centrale Blokken is in de afgelopen maanden stevig gevoerd. Hoewel de stem van onze bewoners voor ons leidend is, zijn we niet doof en blind voor deze signalen,” zo schrijft de corporatie in een verklaring.

De Sleutels blijft wel bij het uitgangspunt dat er een aanpak nodig is voor de Centrale Blokken die leidt tot betaalbare woningen van goede kwaliteit. “Ook blijft overeind dat we zorgvuldig willen omgaan met
het maatschappelijk geld dat hiermee gemoeid is,” aldus de Sleutels.

Voor zittende bewoners die niet langer willen wachten, komt de Sleutels met een oplossing op korte termijn. Wie wil verhuizen, kan per 1 november een tegemoetkoming krijgen in de verhuiskosten.

Delen
Schemerstad

5 reacties

 1. Voormalige PvdA wethouder en nu CEO bij de Sleutels teruggefloten op een fractiekamer aan de Bree? Volksvertegenwoordigers van de sociale klasse die zich verrijken met geld van en voor diezelfde klasse. PvdAso. Het electoraat blijft zich deze misstap wel herinneren in maart 2017/2018. Evenals de innige samenwerking met de vermaledijde neoliberalen in deze stad en aan het Binnenhof. De zwammende bedrijfsleider van deze verrotte politieke orde woont overigens in dezelfde stad. En geen eindejaars bonus voor deze salonsociale CEO voor rationalisaties van de versleutelde financiën. Het is n.l. niet zomaar iets wanneer je 77 miljoen aan reserves hebt en de CFO naast de CEO in versleuteld gebrabbel tegen de media vertelt dat een renovatie van 6 miljoen er toch echt niet uit kan? 2017 = exit!

  • Typisch dat jij iemand zwammen verwijt. Er staat letterlijk 0 inhoud in die 8 regels commentaar van je. Soms heb ik het idee dat de reageerders op Sleutelstad gewoon een robot zijn met een anti-neoliberaal woordenboek ingebouwd. Alle reacties op dit soort berichten zijn altijd dezelfde inhoudsloze kreten.

   Mocht je je hier iets van aantrekken, probeer eens te beagumenteren hoe het volgens jou wel moet in plaats van altijd maar personen af te zeiken zonder zelf enige nuttige bijdrage te leveren aan het debat.

   • Eric van 't Groenewout op

    Dat is een correcte conclusie. Maarten de Spek is een niet-bestaand persoon, waarschijnlijk een voorgeprogrammeerde hersenloze robot die grossiert in eindeloze scheldpartijen. Geen wonder dat deze robot niet begrijpt dat een reserve van 77 miljoen geen reden mag zijn om miljoenen in een project te steken waar uiteindelijk de huurders de dupe van worden, nml. hogere huurprijzen.

    • Maarten de Spek op

     De “robot” Spek heeft misschien geen vtg hersenen, maar robots kunnen met kunstmatige intelligentie een heel stuk verder komen. En zelfs vtg’s dadelijk volkomen overbodig maken. LOL.
     Deze robot heeft intussen minutieus de centrale blokken van de Kooi in 150 digitale foto’s vastgelegd. Zoals vele andere delen van deze prachtige stad als hobby. Mochten de cultuur barbaren bij De Sleutels de huizen tegen de vlakte gooien dan 3D printen we bij CyBe Construction (ism Heijmans) in vloeibaar steen/beton een nieuw centraal blok. Gewoon jpeg bestanden opsturen en klaar is Kees. En wat crowd funding. Zover hoeft het niet te komen wanneer de politiek en de Sleutels dit leidse erfgoed eventueel met een royale subsidie voor de volgende generaties behoudt. PvdA is/was een subsidie partij (zij moet gewoon maling hebben aan die rechtse partijen), dus kan nu haar goede wil laten zien voor de Kooi. De tweet van haar frac vandaag laat hierover geen twijfel bestaan. En dat levert weer wat broodnodige stemmen op. Twee vliegen in een klap.

 2. Ik vind het wel een positief bericht, dat het bestuur van De Sleutels niet langer op ramkoers zit, maar nu eerst de aanvraag voor een monumentenstatus van deze Jesse woningen afwacht. Een monumentenstatus zal ook financiële voordelen opleveren, omdat er dan meer subsidie bronnen beschikbaar komen.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.