De Sleutels zet plannen Centrale Blokken in de ijskast

De Sleutels zet de plannen voor de Centrale Blokken in De Kooi voorlopig in de ijskast. De woningcorporatie wil eerst de uitspraak van de gemeente afwachten over de eventuele monumentenstatus van de woningen. Een aanvraag om de woningen aan te wijzen als gemeentelijk monument is voor de zomer door een drietal partijen ingediend. Naar verwachting komt er volgende maand een advis aan de gemeente, waarna de raad zich erover kn buigen.

“De discussie in de stad en in de Leidse gemeenteraad over onze plannen voor nieuwbouw in de Centrale Blokken is in de afgelopen maanden stevig gevoerd. Hoewel de stem van onze bewoners voor ons leidend is, zijn we niet doof en blind voor deze signalen,” zo schrijft de corporatie in een verklaring.

De Sleutels blijft wel bij het uitgangspunt dat er een aanpak nodig is voor de Centrale Blokken die leidt tot betaalbare woningen van goede kwaliteit. “Ook blijft overeind dat we zorgvuldig willen omgaan met
het maatschappelijk geld dat hiermee gemoeid is,” aldus de Sleutels.

Voor zittende bewoners die niet langer willen wachten, komt de Sleutels met een oplossing op korte termijn. Wie wil verhuizen, kan per 1 november een tegemoetkoming krijgen in de verhuiskosten.

Leiden Politiek Oude Kooi


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×