(Foto's: J.P Kranenburg).

Omstreden sportkooi in Leiderdorp geopend

Leiderdorp heeft er een sportkooi bij. Door weerstand van omwonenden liep de bouw van de kooi een aantal jaar vertraging op. Nadat er afspraken zijn gemaakt om overlast te voorkomen, kon de kooi toch worden gerealiseerd. Woensdag werd het gecombineerde voetbal- en basketbalveld aan de Van der Marckstraat geopend door de Leiderdorpse wethouder Jeff Gardeniers.

Aan het Nievaartpad in Leiderdorp staat al een voetbalkooi waar lawaai van jongeren en het ketsen van de bal tegen de hekken zorgen voor overlast. Bewoners rondom de Van der Marckstraat waren daarom niet gelukkig met de komst van een kooi naast de deur. Door het indienen van bezwaarschriften werd de aanleg een aantal jaar tegengehouden, maar goed overleg heeft geleid tot oplossingen waarmee de buurt kan leven.

Woensdag opende Wethouder Gardeniers samen met jongeren uit de buurt de kooi met het doorknippen van de vlaggenlijn. Omwonenden waren in groten getale komen kijken en de uiteindelijke gebruikers van de kooi probeerden al volop hun nieuwe terrein uit.

 

 

Leiderdorp Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×