(Archieffoto: J.P. Kranenburg)

Nacht van Kunst en Kennis morgen in Leiden

“Kennis is leidend en kunst vertelt het verhaal,” Minke Schat van de Lakenhal stond in 2009 in Groningen, waar ze vandaan komt, aan de wieg van de Nacht van Kunst en Wetenschap. samen met Bianca Pander die nu in Leiden directeur van het festival is. “Toen ik in 2011 in Leiden kwam dacht ik Wow! Deze stad zit vol kennis, kunst en cultuur. Misschien kan het hier ook wel.”

Chris de Waard in gesprek met Minke Schat over de vierde Nacht van Kunst en Kennis die Leiden zaterdag op z’n kop zet. Inclusief tips voor enkele niet te missen programma-onderdelen!

De rest is geschiedenis. Morgenavond beleeft de Leidse Nacht van Kunst en Kennis alweer de vierde editie. De afgelopen jaren haakten steeds meer partijen aan. Zo omarmde de Universiteit Leiden het festival en naast de musea zijn ook podia als de Leidse Schouwburg en Gebr. de Nobel volop in beeld.

De Nacht van Kunst en Kennis speelt zich dit jaar af op zeven locaties. Dat zijn niet allemaal dezelfde als in voorgaande jaren. Zo bereidt De Lakenhal zich voor op een enorme renovatie en uitbreiding en heeft daar de handen meer dan vol aan. Museum Boerhaave is wegens verbouwing gesloten, maar doet wel mee. Het museum is te gast in de hortus waar in de Oranjerie het programma ‘Aan tafel bij Frankenstein’ wordt georganiseerd. Daar debatteren wetenschappers, filosofen en kunstenaars met het publiek over technologische innovaties en ethische dilemma’s.

De meer dan honderd verschillende activiteiten spelen zich morgen af in de Leidse Schouwburg, bij Gebr. De Nobel, de Hortus Botanicus, de Oude Sterrewacht, het Academiegebouw, het Rijksmuseum van Oudheden en Museum Volkenkunde. Ook op de route tussen de verschillende locaties is van alles te beleven. Zelfs op het water worden de bezoekers verrast met optredens. Bijvoorbeeld als ze zich per watertaxi van de ene naar de andere locatie laten brengen.

Hoogtepunten? Die zijn voor iedereen anders. Het is onmogelijk om alle onderdelen van de Nacht van Kunst en Kennis bij te wonen. Daarom is er een interactief blokkenschema ontwikkeld, waarmee iedereen vooraf zijn of haar persoonlijke route kan uitstippelen.

Alle informatie en tickets: www.nachtvankunstenkennis.nl.

Sleutelstad FM doet de hele avond verslag vanuit de stad en is met verschillende teams op pad om zoveel mogelijk radio-, foto- en videoreportages te maken voor iedereen die er om wat voor reden dan ook niet in persoon bij kan zijn. Stem af op 93.7 FM in de ether, 102.4 kabel of via de player op deze website. Natuurlijk kan je ook gewoon je favoriete radio-app op je smartphone gebruiken.

Advertentie

Cultuur Leiden Science Nacht van Kunst en Kennis / Nacht van Ontdekkingen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×