Theater Ins Blau wil het eerste energie neutrale theater van Nederland worden. (Foto: PR).

Ins Blau bijna energieneutraal

Theater Ins Blau heeft via crowdfunding bijna het benodigde bedrag bij elkaar om het eerste energieneutrale theater van Nederland te kunnen worden. Inmiddels staat de teller op €65.274. Dat is ruim tachtig procent van het streefbedrag.

De crowdfunding sluit officieel morgen, maar als het streefbedrag van €80.000 dan nog niet binnen is kan er vijf dagen uitstel worden aangevraagd. Daarmee wordt uiterlijk volgende week donderdag bekend of het theater genoeg geld binnen heeft gekregen om geheel energieneutraal te worden.

Mocht de teller aankomende donderdag nog niet op €80.000 staan, dan mogen donateurs zelf bepalen of ze het geld terug gestort willen krijgen. Omdat de grens van tachtig procent nu is bereikt, gebeurt dit niet automatisch. Het theater zal het eindbedrag hoe dan ook investeren in een energieneutraler gebouw.  “Om echt energie neutraal te worden moeten we theater LED-verlichting aanschaffen”, zegt  Kees van Leeuwen, zakelijk leider van Ins Blau. “Ook als we niet het volledige bedrag binnen krijgen, zullen we investeren in een aantal van deze zuinige lampen. Helaas worden we dan net niet helemaal energieneutraal.”

De meeste donaties zijn afkomstig van particulieren en daar is Van Leeuwen erg blij mee: “Dat vind ik heel fijn, want dat betekent dat de mensen in de stad ons theater een warm hart toedragen.” Online doneren kan nog steeds.


Kees van Leeuwen, zakelijk leider van theater Ins Blau, was gister tijdens de uitzending van Nieuws071 aanwezig in de studio. Hij vertelde aan Reanne van Kleef hoe het met de crowdfunding gaat en wat de plannen voor het energieneutrale theater zijn.

Leiden insblau


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×