De grotere foyer van Ins Blau komt boven de stoep te hangen. (Impressies: Van Swietenpartners Architecten).

Theater Ins Blau krijgt grotere foyer

Theater Ins Blau gaat de foyer vergroten. De Leidse gemeenteraad is unaniem enthousiast over het plan. Vooral omdat Ins Blau het zelf gaat betalen. Met de uitbreiding is een investering gemoeid van 260.000 euro. Dat wordt door de gemeente Leiden betaald, maar vervolgens verdisconteerd in een hogere huur. De (ver)bouw begint volgend voorjaar en is klaar voor de start van het nieuwe theaterseizoen in september 2016. Het vlakke vloertheater telt ruim 200 zitplaatsen, terwijl in de foyer plek is voor 80 bezoekers. Dat is problematisch bij drukbezochte voorstellingen, maar blijkt ook een knelpunt bij de verhuur van de ruimte.

Kees van Leeuwen in gesprek met Chris de Waard over de plannen van Ins Blau.

Naast de uitbreiding van de foyer is Ins Blau sowieso druk bezig met een aantal nieuwe plannen. Met name om de zichtbaarheid en de duurzaamheid te vergroten. Zakelijk leider Kees van Leeuwen van Ins Blau streeft er naar om in 2017 geheel CO2-neutraal te werken: “Als eerste theater van Nederland en misschien wel van Europa.” Daartoe worden theaterlampen vervangen door led en kost er een koude- en warmteopslag installatie voor de klimaatbeheersing. Aan de spoorzijde komt een groot scherm waarop van buiten is te zien wat er binnen gebeurt.

De extra huurkosten gaat Ins Blau betalen uit extra verhuur-mogelijkheden. De kaartjes worden in elk geval niet duurder om de verbouwing te betalen. Dat heeft volgens Van Leeuwen ook geen zin: “Het meeste entreegeld gaat naar de mensen die optreden.”

Cultuur Leiden Politiek insblau


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×