(Foto: Leiden Marketing).

T.rex bezoekt Japanmuseum SieboldHuis

T.rex ontdekt Leiden en stapt in een wereld van Kunst & Kennis! Ze geniet van de Leidse musea met een verrassend aanbod aan natuur, kunst en cultuur.

In een historisch Hollands huis aan het Rapenburg in Leiden ontdekte de Tyrannosaurus rex het mooiste uit Japan: prenten, lakwerk, keramiek, fossielen, herbaria, geprepareerde dieren, munten, kleding, oude landkaarten en honderden andere schatten.

Phillip Franz von Siebold
Alle objecten in het museum zijn tussen 1823 en 1829 verzameld door de Beierse arts Philipp Franz von Siebold. Naast Japanse schatten nam Siebold 730 soorten Oost Aziatische gewassen mee naar Europa. 70% van de planten in onze achtertuinen zijn meegebracht door Siebold, zoals de Hortensia, de Clematis en de Blauweregen.
Naast de vaste collectie zijn er twee tijdelijke tentoonstellingen die een hedendaagse kijk geven op een traditioneel Japans onderwerp.

Kwetsbaar Arita porselein
De porselein-industrie in Arita bestaat precies 400 jaar. Dit vieren wij met de tentoonstelling ‘Arita. Schilderijen van Debora Makkus’. Realistische stillevens tonen het uitvoerig gedecoreerde Japanse porselein uit de Edo-periode (1603-1686). Naast de gedetailleerde schilderijen worden de originele meesterwerken van Arita porselein getoond uit museale en privécollecties.

SieboldHuisStrijdlustige prenten
De bloedige strijd tussen de families Taira en Minamoto werd uitgevochten in de Genpei-oorlog (1180-1185). De Japanse kunstenaar Takeda Hideo illustreerde deze strijd met bizarre beelden en fantasievolle erotiek. Beleef in deze tentoonstelling de strijd om de macht.

Sta net als de T.rex oog in oog met de Japanse kunst en cultuur en ontdek het mooiste uit Japan in Leiden! Bestel je kaarten hier.

Advertentie

Advertorial Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×