(Foto's: Emile van Aelst).

Minikoraal volgend jaar mogelijk op het water

Na een aantal schitterende dagen was het vanmiddag een klein beetje jammer dat het miezerde tijdens het Minikoraal op de Garenmarkt. Maar uiteindelijk mocht het de pret niet drukken en zongen de duizenden basisscholieren uit Leiden en de randgemeenten als vanouds de longen uit het lijf.

Ook het feit dat Jochem Myjer verstek moest laten gaan, werd ruimschoots gecompenseerd door de kids die La la la Leiden uit het hoofd blijken te kennen en het uit volle borst ten gehore brachten.

https://www.instagram.com/p/BK8L7tmjpIQ/

Blikvanger was dit jaar zonder enige twijfel burgemeester Lenferink die in navolging van illustere stadsgenoten als Emile van Aelst, Erick van Zuijlen en Claas Griffioen een trui had laten breien door Joke van der Poel.

Volgend jaar kunnen de scholieren niet terecht op de Garenmarkt. Daar wordt dat een ondergrondse parkeergarage gebouwd. Waar het Minikoraal dan plaatsvindt is nog onderwerp van onderzoek, maar de kans lijkt groot dat het water voor de Zijlpoort dan wordt volgelegd met pontons. Overigens niet alleen voor het Minikoraal, maar ook voor het Leidens Ontzet Concert door het Collegium Musicum dat vanaf dit jaar tot nieuwe traditie is gebombardeerd.

Sleutelstad 3 Oktoberradio 2016

Op 1 en 3 oktober doet Sleutelstad net als elk jaar uitgebreid verslag van alle activiteiten rond de viering en de herdenking van Leidens Ontzet. Luisteren dus: naar Sleutelstad 3 Oktoberradio 2016!

Sleutelstad 3 Oktoberradio wordt mogelijk gemaakt door:
Centrummanagement Leiden, Zirkzee Dakwerk, Bunnig & Partners, Accountants + Adviseurs, Zorgtalent, Drukkerij de Bink, De Leeuw makelaardij, verzekeringen en hypotheken, Griffioen Precious Presents, HBK Belastingadviseurs & Accountants, Zirkzee Wonen en Slapen, Vrouwfit, Kapsones Kappers, Concept Store Eduard Leiden, Schildersbedrijf Labrujère, Het Leidsch Parkethuis, Hoppezak, Beklederij van der Werf, Du Prie bouw & ontwikkeling, Profile van Polanen, Trend Amusement, Leiden Marketing, Lakenhal, Cultuurfonds Leiden, Weprint.nl Leiderdorp, Freek van Os.

Cultuur Leiden 3 Oktober 2016


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×