Definitief geen vluchtelingen naar locatie Rivierduinen in Oegstgeest

Er komen geen asielzoekers in de leegstaande panden van Rivierduinen aan de Rhijngeesterstraatweg in Oegstgeest. Achter het gemeentehuis zou in twee gebouwen van Rivierduinen plek zijn voor maximaal 250 vluchtelingen. Het COA diende begin juni een officieel verzoek in bij de gemeente Oegstgeest om de locatie voor twee jaar te gebruiken. Dat is nu van de baan.

Oegstgeest voldoet niet aan de criteria die zijn vastgesteld aan de landelijke regietafel om een opvanglocatie te realiseren in de gemeente. Daarom heeft het COA, in overleg met de provincie, deze week besloten om niet verder te gaan met de opvanglocatie Oegstgeest.

Alleen locaties waar bestuurlijke overeenkomsten zijn getekend en waar de benodigde vergunningen al (bijna) in orde zijn, worden nog gerealiseerd voor de opvang van asielzoekers. Het COA heeft afgelopen maand vastgesteld dat Nederland momenteel beschikt over voldoende opvangcapaciteit. Ook is er nog voldoende reservecapaciteit aan opvangplekken aanwezig voor het geval de asielinstroom weer toeneemt.

Oegstgeest Politiek Vluchtelingen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×