De publieke tribune zat gisteravond vol bij de behandeling van het extra krediet voor de verbouwing van de Lakenhal. Personeel, vrijwilligers en sympathisanten waren massaal naar het stadhuis gekomen. (Foto: Reanne van Kleef).

Lakenhal krijgt extra miljoenen voor opwaardering

De renovatie en uitbreiding van de Lakenhal kan doorgaan. Met de tegenstemmen van de SP, ChristenUnie en de PvdA ging de raad in ruime meerderheid akkoord met het extra geld, ook al was dat niet van harte.

2016-10-11 22.51.44De huidige en de vorige cultuurwethouder, Robert Strijk en Jan-Jaap de Haan, proosten met het personeel van De Lakenhal op de goede afloop van het debat waarbij 3,2 miljoen extra beschikbaar werd gesteld voor de uitbreiding en renovatie van het museum. (Foto: Chris de Waard).

Na afloop van de vergadering sprak Chris de Waard achtereenvolgens met cultuurwethouder Robert Strijk, diens voorganger Jan-Jaap de Haan en met Lakenhal-directeur Meta Knol.

Er komt zelfs nog wat extra geld beschikbaar. Het gaat om 50.000 euro voor dakramen in de expositiezaal, zodat daar niet alleen kunstlicht is. Ook gaat de fondsenwerving onverminderd door. Zo hoopt de Lakenhal alsnog voldoende geld op te halen voor de realisatie van een Universiteitskamer waar de geschiedenis van dat belangrijke Leidse kennisinstituut getoond kan worden.

2016-10-12 06.43.47

 

Cultuur Leiden Politiek Lakenhal


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×