Tientallen kinderen bedachten gisteren allerlei oplossingen om zaken in hun eigen omgeving te verbeteren. (Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Jongerenplatform King for a Day komt met serie tips voor gemeente

King for a Day hield gisteren een bijeenkomst in het stadhuis om met suggesties te komen voor de gemeente. Leerlingen van de groepen 7 en 8 van verschillende Leidse basisscholen gingen in verschillende themagroepjes aan de slag om de gemeente te voorzien van suggesties om de eigen school of omgeving beter of leuker te maken. Ook vrije tijd en gezondheid kwamen aan de orde.

Chris de Waard ging langs bij de bijeenkomst van King for a Day en maakte bovenstaande radioreportage.

Als je voor één dag koning zou zijn, wat zou je dan veranderen. Dat konden de kinderen gisteren zelf ervaren tijdens de meeting waarbij ze niet alleen met talloze ideeën op de proppen kwamen, maar ook met een zelfgemaakte maaltijd. Voor dat driegangendiner waren raads- en collegeleden uitgenodigd. Terwijl ze samen met de kinderen aan tafel gingen, werden de ideeën gepresenteerd.

Belangrijke personen uitnodigen in de klas was er zo eentje. Daar kon burgemeester Lenferink wel iets mee. Hij trok ter plekke zijn agenda en gaat binnenkort vertellen dat burgemeesters niet allemaal een eigen zwembad hebben of miljonair zijn. Dat zijn, zo wist hij uit ervaring, twee van de meest gestelde vragen aan zijn adres. Gevolgd door de vraag hoe je zelf burgemeester kunt worden.

Met een andere suggestie wil wethouder Dirkse wel aan de slag. De wethouder onderwijs en sport was erg gecharmeerd van het idee om vaker buiten te gymmen in plaats van in een gymnastieklokaal.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×