(Foto's: Emile van Aelst / Leidse Glibber).

Wijkfilm Goeie Mie feestelijk in première

In een uitverkocht Trianon ging zondagochtend feestelijk de wijkfilm  ‘Goeie Mie – recomposed’ in première. Het was meteen de start van de derde dag van het Leiden International Film Festival (LIFF). Het verhaal is gebaseerd op het ware leven van gifmengster Goeie Mie, maar creatief vertaald naar de huidige tijd. Aan de wijkfilm hebben meer dan honderd mensen meegewerkt. Het resultaat is een spannende speelfilm voor alle leeftijden. De film is nog op 1, 3 en 4 november te zien in Vrijplaats Leiden.


De officiële trailer van Goeie Mie – recomposed.

Goeie Mie is de wijk Tussen de Rijnen binnengekomen waar ze druk bezig is in het verzorgingshuis. Samen met haar collega’s zorgt ze voor de patiënten. Maar Goeie Mie komt ook bij de patiënten thuis met al haar goede zorgen. Wat een lieve vrouw is het toch, zo aardig en zorgzaam… toch? Of hoe zat het nou precies met al die goede zorgen? Kookt zij voor de patiënten? Pap en soep? En wat zit daar allemaal in? Een spookachtige gestalte heeft geld gepind, wat was daar aan de hand? En het is toch spijtig dat er lieve oudere patiënten overlijden. Maar ja, dat is de leeftijd. Of misschien toch niet..?

Cultuur Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×