De Eenzame Bruggenbouwer, Leidse Muurformules en Zwaartekrachttheorie

SCIENCE-071-logoIn deze uitzending van Science071: Een eenzame bruggenbouwer, de opening van de Leidse Wiskundige muurformules, een nieuwe bijdrage aan de Internationale Wetenschap-serie, dit keer vanuit ons eigen Leiden. En uiteraard het laatste wetenschapsnieuws, deze week met Twan van Dodewaard.

 

Casper Luckerhof slaagde cum laude voor een research master geschiedenis in Leiden. Maar in plaats van te gaan ploeteren op een onderzoeksvoorstel om te promoveren, besloot hij zijn scriptie naar een aantal uitgevers op te sturen en met succes! Anderhalve maand geleden kwam zijn boek “De eenzame bruggenbouwer” uit.

Vorige week donderdag werden er twee Leidse muurformules gepresenteerd. Redacteur Twan van Dodewaard was er aanwezig en sprak er onder andere met organisatoren Ivo van Vulpen en Sense-Jan van der Molen.

Tot slot van de serie over internationale wetenschap een reportage vanuit Leiden.  Redacteur Lieuwe van Slooten ging langs bij Beerkens, beleidsadviseur internationale zaken van de Universiteit Leiden. Volgende week de laatste aflevering. 

En natuurlijk het wetenschapsnieuws van deze week! Dit maal over de nieuwe zwaartekracht theorie van Erik Verlinde. Hoe bijzonder zijn zijn ideeën over zwaartekracht en donkere materie. Verder nieuws over de nagel van een dinosaurus en planten die meer CO2 opnemen dan tot nu toe gedacht.

 

Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×