Toeristische informatiepunten bij centrumwinkeliers

tipOp tien plekken in de Leidse binnenstad kunnen bezoekers van Leiden vanaf 1 december voortaan terecht voor toeristische informatie. Naast de VVV-winkel aan de stationsweg komen er ‘Tourist Information Points’ bij diverse binnenstadondernemers. Ze zijn te herkennen aan een sticker op het raam.

Bij iedere locatie komt een display met plattegronden, een uitagenda en de stadsgids voor bezoekers. Daarnaast worden de medewerkers per locatie regelmatig bijgepraat over de stand van zaken in de stad zodat bezoekers goed geïnformeerd kunnen worden. Bijvoorbeeld over evenementen, looproutes en overlast door werkzaamheden.

 

Toekomstige ondernemers

Ook potentiële ondernemers kunnen terecht bij de TIP’s voor vragen over het ondernemersklimaat in Leiden. De bedrijven waar een infopunt komt, staan in nauw contact met de vestigingsadviseur van het Centrummanagement Leiden zodat makkelijk extra informatie kan worden verkregen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een speciaal ontwikkelde ‘z-card’ waar meer informatie op staat over de zogenaamde sfeergebieden, een beschrijving per gebied, de gemiddelde huurprijzen en loopstromen.

Wethouder Strijk en ondernemer  Nelly Brands over de nieuwe Tourist Information Points

Bij onderstaande ondernemers wordt een toeristisch informatiepunt ingericht.

Anne & Max – Gangetje 2, Bloemenboot ‘De Watertuin’- Blauwpoortshaven 7, Boekhandel Kooyker – Breestraat 89, EDUARD – Hooglandsekerkgracht 6, Douglas – Haarlemmerstraat 143, Kapsones Kappers – Doezastraat 31, Pieterskerkcafé – Kloksteeg 16, Stadsgehoorzaal – Breestraat 60, State of Art – Nieuwe Rijn 11 en Stichting De Leidse Rederij – Apothekersdijk 5.

 

Cultuur Economie Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×