Wethouder Jeff Garderniers ontving onder toeziend oog van voorzitter Willem van Moort van Fiene van Daltonschool De Leeuwerik uit Leiderdorp een petitie. Zij heeft op drie scholen handtekeningen ingezameld voor het behoud van de bibliotheek. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Duizenden bezoekers tijdens Leiderdorpse Week van BplusC

Afgelopen week vond in de Leiderdorpse bibliotheek van BplusC de Week van de Bibliotheek plaats. Doel was zo veel mogelijk inwoners van Leiderdorp mee te laten denken over hoe zij hun bibliotheek in de toekomst zien.

“De opbrengst van de Week mag er wezen. Zegt voorzitter Willem van Moort enthousiast. Met in totaal 2.049 bezoekers, ruim 400 ideeën, 670 handtekeningen en 29 activiteiten in vier dagen hebben de inwoners van Leiderdorp samen met BplusC laten zien hoe betrokken ze zijn bij de bibliotheek.” Veel gehoorde opmerkingen waren onder andere dat de bibliotheek moet blijven, dat er geen bezuinigingen meer moeten worden doorgevoerd en dat er meer samenwerking met scholen en culturele partners zou moeten komen.

De Week van de Bibliotheek Leiderdorp ging woensdag van start met een petitie met ruim 670 handtekeningen, meer dan 500 bezoekers die in totaal zo’n 100 ideeën over de toekomst van de bibliotheek in Leiderdorp hebben gedeeld. Wethouder Jeff Garderniers was aanwezig om samen met voorzitter Willem van Moort van de Raad van Bestuur van BplusC de Week van de Bibliotheek officieel te openen.

Naast een warm onthaal door de dansers van Balletstudio Giselle en een korte impressie van de andere activiteiten van deelnemende organisaties ontving de wethouder een petitie uit handen van Fiene van Daltonschool De Leeuwerik uit Leiderdorp een petitie. Zij heeft op drie scholen handtekeningen ingezameld voor het behoud van de bibliotheek.

Donderdag kwamen er 565​ bezoekers langs die ruim 130 ideeën achterlieten. Naast voorlezen met de Kamishibai (Japans vertelkastje) kon men deze dag naar een lezing over binnenhuisarchitectuur van de Volksuniversiteit Leiderdorp en kwam Olympisch hockeyer Jorrit Croon langs voor een interview in het kader van ‘De Boekenkast van…”.

Ook vrijdag was een vruchtbare dag en met opnieuw een opbrengst van zo’n 130 ideeën stond de teller vrijdag dus al op 360 reacties. s ‘Avonds konden de bezoekers genieten van een optreden van BplusC gitaarensemble Hambre Y Sed gevolgd door een goedbezochte lezing van Annet de Jong en Dominique van der Heyde over hun boek Morten.

Zaterdag werd ‘de Week’ spetterend afgesloten met optredens van twee koren, ROTopjuh! en Appassionato die vol overgave hun repertoire ten gehore brachten.

Alle reacties worden momenteel verwerkt door de gemeente Leiderdorp. Op www.BplusC.nl/denkmee staan alle resultaten en een impressie van de week.

Cultuur Leiderdorp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×