Leiderdorp maakt show van NK Jeugd Bowlen

In bowlinghuis Sportcity Bowling vond zondag de finaledag van het NK Jeugd Bowlen plaats. In totaal deden 180 jeugdtalenten mee aan het toernooi, dat in drie weekenden werd gespeeld. De Nederlandse Bowling Federatie wil de sport meer onder de aandacht brengen door het showimago van het darten te evenaren. In Leiderdorp werd een goede stap gezet met een knock-out systeem, een rode loper en een professionele speaker die de wedstrijden aan elkaar praatte.

De 19-jarige Voorschotenaar Kevin van Rooijen werd als titelkandidaat gezien, maar voor hem verliep de dag teleurstellend. Individueel haalde hij de finales niet. Samen met zijn partner Dennis van den Berg wilde hij met de dubbels zijn revanche halen. Ook dat lukte nét niet. Ze werden tweede. “Bowlen is een mentale sport en ik denk dat ik té graag wilde winnen”, vertelt van Rooijen. “Dat is een valkuil. Maar verliezen hoort ook bij topsport, al moet je natuurlijk altijd voor de winst gaan.”

Van Rooijen was ook nog eens het gezicht van het toernooi en was op posters en schermen terug te vinden. “Misschien heeft dat ook wel extra druk op me gelegd, maar het is natuurlijk heel gaaf dat ze mij daarvoor hebben gebruikt.”


Reanne van Kleef sprak na afloop van het toernooi met titelkandidaat Kevin van Rooijen.

Over de tweede plek  bij de dubbels kon Van Rooijen toch nog met enige tevredenheid terug kijken. “Onze tegenstanders waren erg sterk. Zij hebben net als wij in de Nederlandse selectie gezeten en één van hen is zelfs Europees kampioen geworden. We zaten er dicht bij.”

Het NK Jeugd werd in vier leeftijdscategorieën afgelegd: onder 13, onder 16, onder 18 en onder 21 jaar.


Marketeer Kevin de Haan van de Nederlandse Bowling Federatie vertelt over de plannen om bowlen een showimago te geven.

Leiderdorp Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×