(Foto: Martijn Guliker).

Leiden Marathon zoekt oude hardloopschoenen voor Bloemencorso

Leiden Marathon roept hardlopers op om hun oude hardloopschoenen te doneren. Deze worden gebruikt tijdens de deelname aan het Bloemencorso Bollenstreek van 21 tot en met 23 april. Daarin rijdt de bus van Leiden Marathon mee met een bijzondere creatie. In totaal zijn er veertig paar hardloopschoenen nodig.


Reanne van Kleef in gesprek met Mok Scheffers van Leiden Marathon over de deelname aan het Bloemencorso.

“Hoe gekleurder, hoe beter”, zegt Mok Scheffers van Leiden Marathon. De hardlopers moeten er wel rekening mee houden dat ze definitief afstand doen van hun oude schoenen. “Ze gaan echt stuk, dus het gaat echt om oude schoenen die nergens anders meer voor kunnen worden gebruikt. Anders is het zonde.”

Scheffers heeft er vertrouwen in dat ze eind april genoeg schoenen heeft verzameld. “We hebben genoeg connecties in de hardloopwereld dus dat moet lukken. Als het echt niet anders kan gebruiken we witte schoenen en een spuitbus. We zitten nu op acht paar.”

Mensen die hun oude schoenen een tweede leven willen geven in het Bloemencorso kunnen deze tot half april afgeven bij het kantoor van Leiden Marathon op J.C. de Rijpstraat 20 of contact opnemen met de organisatie.

Leiden Regio Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×