Leidse journalist maakt mini-docu over problemen slechthorende jongeren

De korte documentaire ‘Slechthorend. Nou en?!’ geeft een inkijkje in het leven van slechthorende
jongeren. De onlangs afgestudeerde Leidse journalist Stan van Kesteren onderzoekt in de mini-docu tegen welke problemen deze jongeren aanlopen en hoe ze daarmee omgaan. Stan is overigens zelf ook als slechthorende geboren waardoor hij goed weet wat de hoofdpersonen van de docu meemaken.

Groepsgesprekken, achtergrondlawaai, vermoeidheid en onbegrip van anderen: het zijn drempels die
slechthorende jongeren ervaren. Hoe gaan ze daarmee om? In de mini-docu Slechthorend. Nou en?! volgt
Stan van Kesteren, voorzitter van SH-Jong, een drietal inspirerende jongeren voor een antwoord op de
vraag: “Wat is de sleutel tot acceptatie en geluk?”.


Annabel van der Meulen in gesprek met voorzitter van SH-Jong Stan van Kesteren.

De mini-docu maakt mensen bewust van de drempels die slechthorende jongeren tegenkomen. Deze drempels zijn niet onoverkomelijk, zo laten de slechthorende jongeren in de documentaire zien. De 16-jarige Marie-Laure zit op het gymnasium in Rotterdam. Door open te zijn over haar slechthorendheid en mensen uit te leggen hoe ze rekening met haar kunnen houden, weet zij haar weg te vinden op school.

De 21-jarige David Aris uit Amsterdam volgt een opleiding tot meubelmaker. Hij is vroeger gepest vanwege zijn slechthorendheid. Desondanks staat hij positief in het leven. Een opmerkelijk punt is dat David’s grootste passie muziek is. Bianca van der Horst uit Haarlem is zelfstandig ondernemer. Ze is in het verleden overspannen geraakt maar weet inmiddels hoe ze daar het beste mee kan omgaan.

De documentaire is online te bekijken op www.slechthorendnouen.nl/docu.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×