Gijs Idema was in 2016 de winnaar van de Leiden  Jazz Award. (Foto: Leidse Amateur Fotografie Vereniging).

Finale Leiden Jazz Award in het Volkshuis

De Stichting Leidse Jazz Geschiedenis organiseert voor de negende keer de Leiden Boonekamp Jazz Awards. Tien deelnemers, afkomstig van de Nederlandse conservatoria, hebben gestreden in de voorrondes.

Annabel van der Meulen in gesprek met organisator Cor Smit van de Leiden Jazz Award.

Na twee druk bezochte voorrondes zijn er vier verschillende muzikanten geselecteerd die erg van elkaar verschillen. De deelnemers moesten bij aanmelding twee muziekstukken opgeven waaronder een eigen compositie. Uit deze muziekstukken kunnen bezoekers van de website www.leidsejazz.nl tot 16 maart hun stem uitbrengen op hun favoriete muziekstuk. Van de vier finalisten is op de site ook een fragment te beluisteren.

De muzikant met de meeste stemmen zal bij de prijsuitreiking van de finale de Leidsch Dagblad Publieksprijs in ontvangst mogen nemen. Ook wint de winnaar een glazen bokaal, een oorkonde en een geldprijs van 1.000 euro.

Na een lange voorbereiding zullen de vier finalisten op 19 maart de strijd met elkaar aangaan voor de felbegeerde eerste plaats. De finale van de Leidse Jazz Award is vanaf half drie gratis bij te wonen in het Volkshuis aan de Apothekersdijk.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×