Wethouder Marleen Damen reikte de participatieverklaringen uit. (Foto's: Ayman Ghoujal).

43 statushouders tekenen participatieverklaring

Afgelopen donderdag heeft de derde groep statushouders de de participatieverklaring getekend in het Leidse stadhuis. Het gaat om een groep vluchtelingen die eind 2015 in Leiden werd opgevangen en inmiddels een vergunning heeft gekregen voor een periode van vijf jaar.

Deze keer waren het 45 cursisten die als voorbereiding op de ondertekening 23 weken lang de training ‘Het Gesprek’ hebben gevolgd. Dit is een onderdeel van het integratieprogramma van de gemeente Leiden, project JAS.

Tijdens dit educatieve proces wordt er op basis van wat mensen zien en ervaren gesproken over het dagelijks leven, nieuws en ontwikkelingen.

 

 

Daarnaast worden de statushouders geïnformeerd over wat de participatieverklaring inhoudt. Met het ondertekenen van deze verklaring bevestigen ze kennis genomen te hebben van de Nederlandse normen en waarden en deze te respecteren. Daarnaast beloven ze dat ze actief een bijdrage willen leveren aan de Nederlandse samenleving.

Een van de statushouders die donderdag meteen de daad bij het woord voegde is Ayman Ghoujal die met zijn gezin uit Damascus is gevlucht. Hij woont nu in Zoeterwoude en de bijeenkomst van de ondertekening van de participatieverklaringen was zijn eerste ‘klus’ als vrijwillige fotograaf bij Sleutelstad. Ook in Syrië was Ghanjal al actief als fotograaf met als voornaamste opdrachten het vastleggen van mensenrechtenschendingen in zijn land.

Leiden Maatschappij Politiek participatieverklaring


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×