(Foto: AS Media).

Leidse politiek verafschuwt brandstichting bij noodwoningen

In een korte gezamenlijke verklaring spreken de Leidse politieke partijen hun afschuw uit over de brandstichting van afgelopen nacht bij de noodwoningen aan de Sumatrastraat in de Kooi.

Raadslid Jos Olsthoorn vertelt aan Chris de waard over de gezamenlijke verklaring waarin de Leidse politieke partijen hun afschuw uitspreken over de brandstichting.

De zestien woningen, waarvan er twaalf bedoeld zijn als tussenstap voor ex-daklozen en vier voor reguliere woningzoekers, zijn ondanks de brand vanmiddag geopend door wethouder Roos van Gelderen. “Gelukkig gaat de vandaag geplande opening wel door, Leiden buigt niet voor brandstichting,” zo melden de politieke partijen.

In de verklaring staat verder dat, hoewel de partijen soms verschillend aankijken tegen de eerdere plannen van het plaatsen van noodwoningen in Leiden, iedere partij de brandstichting ten zeerste afkeurt. “Het in de brand steken of op een andere manier slopen van gemeenschappelijk of andermans bezit is nooit een oplossing om meningsverschillen op te lossen. Lafaards die tot zulk soort acties overgaan moeten hard worden aangepakt.”

De verklaring is ondertekend door alle Jos Olsthoorn van GroenLinks, Frederik Zevenbergen van de VVD,  Mart Keuning van de ChristenUnie, Julian van der Kraats van de SP, Dick de Vos van de Partij voor de dieren, Timo Gubbens van D66, Roeland Storm van het CDA en Abdelhaq Jermoumi namens de PvdA.

De handtekening van Daan Sloos van Leefbaar Leiden ontbreekt, maar dat had alleen als reden dat Sloos nog niet op de hoogte was van de brandstichting. Desgevraagd laat hij weten de verklaring ook te ondersteunen. “Natuurlijk ben ik tegen brandstichting!”

Leiden Politiek finch


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×