Vreugde en zorg in campagnepand GroenLinks Leiden

3

Dolblij is de Leidse GroenLinks fractievoorzitter Walter van Peijpe. De eerste exitpolls geven hem daartoe ook alle aanleiding. Zijn partij groeit van vier zetels nu naar zestien in de eerste twee tussentijdse uitslagen. Zorg is er ook. De PvdA wordt gedecimeerd en de SP blijft steken op 14 zetels.  “Op die manier wordt het wel heel moeilijk om een links kabinet, dus zonder de VVD, te vormen,” aldus Van Peijpe.

Chris de Waard in gesprek met Walter van Peijpe in het Leidse hoofdkwartier van GroenLinks waar de Champagnekurken vanavond knallen.

Champagne en toespraakjes tijdens de uitslagenavond van GroenLinks Leiden in het campagnepand aan de Breestraat.

Daar tegenover staat namelijk de VVD die verreweg als grootste partij uit de bus komt. Momenteel staat de partij van Mark Rutte op 31 zetels. Weliswaar negen minder dan de 40 waarmee de partij nu in de Tweede Kamer is vertegenwoordigd, maar met afstand groter dan bijvoorbeeld CDA, D66 en PVV die vooralsnog allemaal op negentien zetels staan volgens de laatste exitpolls.

Delen
LeidenWalk

3 reacties

  1. Partijen mogen weliswaar een voorkeur uitspreken, maar moeten regeerbare partijen niet te snel uitsluiten.
    Iets wat Jesse Klaver m.i. te snel heeft gedaan met de VVD. Vol inzetten op een ‘links’ kabinet klinkt voor sommigen wel aardig, in de praktijk pakt dit nagenoeg altijd fout uit. Beginnersfout zullen we maar zeggen.
    We leven in een land, waar samenwerken met andere partijen nu eenmaal noodzakelijk is. Gelukkig maar, zou ik zeggen: het draagvlak wordt er alleen maar groter door.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.