(Foto's: Chris de Waard).

Veel enthousiasme tijdens meet-up duurzaam ondernemen

Vorige week werd in het Pesthuis van Nataralis een meet-up gehouden in het kader van de gemeentelijke Ga-Goed campagne over duurzaamheid. Thema was dit keer ‘duurzaam ondernemen’ en dus kwam het bedrijfsleven volop aan het woord.

Chris de Waard in gesprek met Willem de Jonge van Heineken over de duurzaamheidsdoelstellingen van de bierbrouwer.

Willem de Jonge bijvoorbeeld. Directeur bij Heineken dat in Zoeterwoude de grootste brouwerij van Europa exploiteert. Het bedrijf is volop bezig met het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Zo zijn er windturbines geplaatst die een flink deel van de elektriciteitsbehoefte van het bedrijf opwekken en doet de brouwer mee aan de plannen voor de warmterotonde die restwarmte uit de Rotterdamse haven naar onze regio moet brengen.

Chris de Waard in gesprek met Ban van den Brenk van Klimaatroute.nl over de energiescans voor Leidse ondernemers.

Ook Bas van den Brenk van Klimaatroute gaf een presentatie. Zijn bedrijf heeft recent een serie van honderd energiescans afgerond bij de Leidse horeca. In opdracht van de gemeente Leiden, waardoor de ondernemers er niet voor hoeven te betalen. Ongeveer de helft van de horeca-ondernemers is inmiddels met de adviezen aan de slag.

Reanne van Kleef in gesprek met Mart Lubben die met een groep medestudenten een duurzaamheidsuitdaging aan wil gaan.

Ook Leidse studenten lieten zich niet onbetuigd. een van hun, Mart Lubben, pitchte hun ‘Sustainable Business Battle Den Haag – Leiden’ waarbij studenten in opdracht van grote ondernemingen gaan proberen om duurzaamheidsproblemen op te lossen.

Reanne van Kleef in gesprek met Steven van der Pad van Leids Hout waarbij gekapte bomen een tweede leven krijgen.

Naast de presentatie op het podium, werd er ook een bescheiden duurzaamheidsinfomarkt gehouden. Daar stond onder meer het project Leids Hout van Steven van der Pad. Bij zijn initiatief krijgen Leidse bomen die om wat voor reden dan ook moeten worden gekapt een tweede leven. bijvoorbeeld als tafel of bankje.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Paul Dirkse (duurzaamheid) over de Ga Goed duurzaamheidscampagne van de gemeente Leiden.

Leiden heeft van duurzaamheid een speerpunt gemaakt. Dat valt ook in de rest van het land op. Wethouder Paul Dirkse legt alle credits daarvoor bij de gemeenteraad die er eerder substantiële bedragen voor vrijmaakte. Inmiddels wordt Leiden vaak gevraagd om elders over die Leidse aanpak te komen vertellen.

 

Advertentie

Economie Leiden Politiek Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×