Terugblik topsportweekend 18 en 19 maart

Leiden kent veel topsporten en topsporters. Wie doen er mee om nationale en internationale titels? Wie heeft het goed gedaan en wie wat minder? Topsportcoördinator Tjeerd Scheffer blikt iedere maandag terug op het weekendprogramma van de Leidse topsporten.

Tjeerd Scheffer blikt in SPORT071, het sportprogramma van Sleutelstad FM, terug op het afgelopen topsportweekend. Deze week: waterpolo (ZVL-Hawabo en De Zijl Zwemsport), tafeltennis (Scylla) en basketbal (ZZ Leiden).

Voor de vrouwen van ZVL Hawabo was het een bizar weekeinde. Het ene moment tweede, dan eerste en uiteindelijk derde in de eredivisie. Het werd een echte rollercoaster dit weekeinde aan kop van de ranglijst. Woensdag speelt ZVL de inhaalwedstrijd tegen ZPB en is bij winst weer eerste, omdat het onderling beter is dan UZSC. Vrijdagavond speelde de Leidse ploeg de topper tegen Widex GZC Donk. Dat leek op verlies uit te draaien, maar Marianne de Groot stak daar 23 seconden voor het einde een stokje voor: 11-11. Zaterdag werd in Barendrecht de wedstrijd tegen ZPB gewonnen met 4-9.
De mannen van De Zijl kwamen steviger op de vierde plaats terecht door de zevende overwinning op rij. Met vijf doelpunten van Tom Nederend (foto Ruud Wormgoor) werd het bij Widex GZC Donk 7-13. De Leidenaars zullen nog moeten knokken om die vierde plek (thuisvoordeel in de eerste ronde van de playoffs) vast te kunnen houden, want Amersfoort ligt op de loer.

De basketballers van Zorg en Zekerheid Leiden lijken de derde plek te gaan bezetten bij het begin van de playoffs. Daartoe zullen de resterende thuiswedstrijden tegen Rotterdam en Amsterdam in elk geval gewonnen moeten worden. Zaterdag werd Aris Leeuwarden geklopt in een duel, waarin ZZ Leiden de helft van de driepunters (12 op 24) raak schoot. Het werd uiteindelijk 82-68. Foto Floris Versteegh (foto Richard Koolen).

De mannen van Scylla hebben nog altijd een goede kans op de playoffs. De vierde plek ligt binnen bereik na de 5-1 overwinning tegen Wijzenbeek Westa. Komende zondag is de wedstrijd tegen Salamanders cruciaal. (Foto van Gerard Bakker door Wim de Leeuw).

 

Uitgebreide verslagen zijn te lezen op de website van Topsport Leiden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×