(Foto's: Chris de Waard).

Stadstijgers aan de slag voor Singelpark

Deze hele week zijn leerlingen van twee 5 VWO-klassen van het Leonardo College aan de slag met het Singelpark. Tijdens deze projectweek gaan de scholieren in groepjes met vier opdrachten aan de slag die de Vrienden van het Singelpark hebben geformuleerd.

Chris de Waard ging maandag kijken bij de start van de projectweek en sprak met docent Mark Gritter van het Leonardo College, enkele leerlingen en met Sabine Verschoor en Sjaak van Rijn van de Vrienden van het Singelpark.

Twee opdrachten gaan over de invulling van delen van het park. Hoe maak je het Huigpark geschikt voor sportactiviteiten en hoe wordt het Blekerspark aantrekkelijk voor jongeren. Verder moeten de jongeren aan de slag met een ontwerp voor twee omlopen voor twee van de nieuwe singelparkbruggen. Vanaf eind dit jaar worden er vijf nieuwe bruggen aangelegd en twee ervan zijn te hoog voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Die moeten op die plekken een stukje een alternatieve route volgen en de leerlingen gaan uitzoeken aan welke eisen die omleidingen moeten voldoen. Tenslotte gaan een groepje aan de slag met sponsoring want alle ideeën voor het Singelpark kosten ook geld.

De opdrachten worden in één week uitgevoerd en vrijdagmiddag volgt de eindpresentatie. De leerlingen doen hun project ook letterlijk vanuit het singelpark. De hebben een plekje gekregen op de bovenverdieping van de nieuwe basisschool Woutertje van Leyden die in het Huigpark staat. Dat is de voormalige Houtmarktschool.

 

 

Leiden Maatschappij blekerspark Singelpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×