(Foto: Chris de Waard).

Gemeente start herinrichting Blekerspark

De gemeente is begonnen met de herinrichting van het Blekerspark in Leiden. Het park maakt onderdeel uit van het Singelpark en ligt tussen het Huigpark en de Zijlpoort. Bij het ontwerp van het park werkt de gemeente samen met bewoners, scholieren en stadspartners. Naar schatting is het park in mei volgend jaar klaar.

Vernieuwingen
Het park moet aantrekkelijker worden voor gebruikers, er komt meer ruimte om te wandelen en er worden houten speeltoestellen geplaatst. Daarnaast werkt de gemeente aan een hogere biodiversiteit. Bovendien komt er een uitrenstrook voor honden, om vrij te rennen en te spelen. De vernieuwingen sluiten aan op een Japans thema. Dat komt onder andere tot uiting door het planten van een vredesboom die de atoombom op Nagasaki tijdens de oorlog heeft overleefd.

(Impressie: Gemeente Leiden).

Geplande werkzaamheden
Deze week is de aannemer van het project al begonnen met het kappen van een aantal bomen in het Blekerspark. Dit is besloten vanwege de hoge dichtheid van de bomen. Ze staan dicht op elkaar en verdringen elkaar daardoor. Er worden nieuwe bomen geplant in het park. Vanaf 14 januari start de aannemer met het inrichten van de bouwplaats op de plaats van het huidige basketbalveld. Daarna kan de inrichting van het park van start gaan.

 

Leiden blekerspark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×