Jan van Houtkade moet park worden

13

De Vrienden van het Singelpark houden morgenavond een bijeenkomst in restaurant Babbels aan de Boisotkade. Op de agenda: de transformatie van de Jan van Houtkade naar een Jan van Hout park.

“Het Singelpark wordt de groene ader door onze stad, waarbij de Jan van Houtkade een belangrijk onderdeel is. Dat deel is nu behoorlijk verkeersintensief, met veel doorgaand verkeer en parkeerplekken. Dat is niet het beeld dat past bij een groen Singelpark en daarom willen we de Jan van Houtkade omvormen tot een Jan van Houtpark,” zo schrijven de Singelparkvrienden die morgen een eerste visie op de omvorming presenteren.

Delen

13 reacties

  • Ingeborg Mol

   Precies!!! Mooie plannen maar niet realistisch. Zoals het beschreven staat in dit artikel zal het meer verzet geven. Het kost ook ontzettend veel geld…..

  • Loes Swerts-Mentink

   Het zou prachtig zijn daar niet van. Maar ik had ook wel graag een parkje gewild ipv een hoge toren voor de deur… maar ja ik woon dan ook niet binnen de singels

 1. We hakken overal maar bomen om onder het motto: beter geen bomen dan zieke bomen.
  Veel tamtam over aanleggen van parken (Churchillpark….), maar ik zie door al die parken al jaren geen bomen meer. Stoeptegels vervangen door plantjes is leuk, maar blijft toch vooral cosmetisch.

 2. Hubert Zonneveld op

  In opdracht van PZH worden op dit ogenblik duizenden bomen gekapt in de Oostvlietpolder. Met een Leidse kapvergunning in de hand! En tegelijk worden broedvogels met vele lindjes en namaak valkjes verjaagd. Wat een schande anno 2017. Om het neoliberale asfalt van de Rijnlandroete mogelijk te maken. Dit even ter inleiding, want…onze wh Bouwen heeft beloofd om voor elke gekapte boom in de Oostvlietpolder (en dadeijk ook in de Papewegse Polder) een duit in het Leidse bomenfonds te doen. Bomen zijn daar sowieso niet goed aldus deze liberale vogelkenner want weidevogels haten bomen. Dus nu heeft ie de kans om met de vele duiten in het Bomenfonds de kaalslag rond Leiden in het Singelpark ietsjepietsje te compenseren. En de stadsvogels, inclusief door zijn eigen slagschip gehate soorten, een groen onderdak te geven.
  Maar pas op. Een VVD frac is “blij-dat-ik-rij” gek, dus ie zal nog wel eens kunnen gaan dwarsliggen wanneer de plannen van deze geweldige groene vrienden van het Singelpark doorgaan. D.w.z. vogels en wandelaars erin, ronkende dieselgate auto’s eruit.

  • Een Leids burger op

   Kijk eens aan: Hubert is ook weer terug met zijn ergernis over de Rijnlandroute. Eerst maar eens even afwachten wat die “vrienden van het singelpark” nu eigenlijk precies voor plannen hebben met de Jan van Houtkade.
   Op de Jan van Houtkade staan (nu nog) bomen.

   • Hubert Zonneveld op

    Ja, ELB, maar wees maar niet bang, Hubert en zijn anti liberale/salon socialistische vrienden zullen niet veel meer van zich laten horen. We zijn al eens fors berispt door Chris en /of webmaster en gelijk hebben ze. Hoewel met gelijke maten meten zou ik zeggen want de jazzende ondernemer vtg zal binnenkort wel weer zijn nonsense retoriek over ons uitstorten. Het zij zo.
    Maar wel lof voor de Vrienden van het Park in `Lenfies booming` stad van de asfalt en beton manie. Groet,

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline