De speelsters van Scylla. Vlnr: Marlotte Staps, Esmee van Marwijk, Kim Vermaas, en Marie Depuydt (Foto: Wim de Leeuw).

Scylla dames maken zich op voor strijd om landskampioenschap

De dames van Scylla hebben hun eerste doel bereikt. Zondag plaatste de ploeg zich voor de play-offs van de eredivisie tafeltennis. In de play-offs spelen de beste vier ploegen van Nederland om de nationale titel.

Door een 5-1 overwinning op Hilversum werd het team onbereikbaar voor concurrent Lybrae/Heerlen. dat de Limburgers met 2-4 wonnen van SKF was voor de statistieken. Zelfs een 6-0 overwinning was niet genoeg geweest.

Scylla kwam in  het eigen Tafeltenniscentrum geen moment in gevaar. Kim Vermaas was zoals zo vaak deze competitie een maatje te groot voor haar tegenstandsters. Invalster Neha Gupta en Heleen Hop hadden geen kans. Geen schande, Vermaas is immers niet voor niets afgelopen week geselecteerd voor het WK tafeltennis dat later dit jaar in Duitsland verspeeld zal worden. Maar ook Marlotte Staps bleef eenvoudig overeind. Alleen tegen Lisette van Es moest ze een game afstaan. Esmee van Marwijk had weinig te duchten van Gupta, maar moest het wel afleggen tegen van Es.

Het kon Scylla weinig deren. Met de overwinning op zak kijkt het team nu vooruit naar de play-offs. Daar zal het team uitkomen tegen heersend landskampioen Dozy De Helder. Lastig, maar niet onmogelijk. Eerder dit jaar werd het in eigen huis immers al eens 3-3.

Coach José Tegelaar was trots op haar team. “Natuurlijk. Bedenk dat we dit seizoen ook een belangrijke speelster hebben moeten missen. Marie Depuydt kon tot januari meespelen, maar ging daarna voor haar studie Biofarmaceutische Wetenschappen naar Amerika. De mogelijkheid om bij Harvard University onderzoek te mogen doen kon ze eenvoudig niet laten schieten. Gelukkig heeft ze tot dat moment haar bijdrage kunnen leveren. En het team heeft het daarna fantastisch opgepakt. Wanneer je ziet hoe een jonge speelster als Esmee van Marwijk zich in korte tijd ontwikkelt? Daar kan ik echt van genieten. Tel daarbij op de klasse van Kim en Marlotte, en het is niet raar dat we hier nu staan.”

De eerste wedstrijd van de play-offs wordt naar verwachting al komend weekend gespeeld.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×