Mick Snel en Jet Hendriks in actie tegen LDODK. (Foto: René van Dam).

TOP naar landelijke korfbalfinale in Ziggo Dome

In een uitverkochte sporthal in Gorredijk (Friesland) met ruim 1500 toeschouwers, wist TOP/Quoratio ook de tweede play-off wedstrijd te winnen van LDODK. Daardoor bereiken de korfballers uit Sassenheim voor de vierde keer op rij de finale om het landskampioenschap.

Nadat een ontketend LDODK in de beginfase op een 4-0 voorsprong kwam, bleef TOP rustig en speelde zich in de wedstrijd. Onder aanvoering van Mick Snel kwamTOP bij 5-5 weer langszij en werd er geduldig gewerkt aan een voorsprong. Pas bij 7-12 wist LDODK na een doelpuntloze fase van maar liefst 9 minuten door een benutte strafworp weer te scoren. Maar TOP verdedigde strak en gaf weinig ruimte weg. Bij rust was de voorsprong 9-12.

Na rust was het begin weer voor LDODK dat aandrong, maar TOP bleef de eerste 10 minuten aan de goede kant van de score. De spanning steeg toen LDODK langzaam dichterbij kroop en de gelijkmaker in de lucht hing. De hal ontplofte bijna toen LDODK bij 15-15 met een buzzerbeater langszij kwam en er nog een kwartier te spelen was. TOP toonde veerkracht, bleef wederom rustig en twee aanvallen later was de voorsprong alweer twee doelpunten. Het waren Nick Pikaar en Mick Snel die de voorsprong uitbreidden naar 16-20. Toen vervolgens alle TOP-dames de korf wisten te vinden was de wedstrijd gespeeld: 19-24. In de laatste tien minuten van de wedstrijd wisselde de scores elkaar af en met twee prachtige goals van Pikaar werd de voorsprong maar liefst 9 doelpunten: 25-34. LDODK maakte de eindstand nog iets dragelijker, 29-34, maar dat deed aan het eindresultaat niets af,

Wie de tegenstander is op zaterdag 8 april in Ziggo Dome zal na dinsdag bekend zijn. Dan spelen PKC en Blauw-Wit de allesbeslissende derde wedstrijd.

Advertentie

Regio Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×