(Foto's: 112 Sleutelstad).

Agent gewond bij aanhouding Houtlaan

Op de Houtlaan is vanmiddag een politieagent gewond geraakt. Dat gebeurde bij een aanhouding nadat er een melding bij de politie was binnengekomen van een persoon die iemand met een steekwapen bedreigde. De politie heeft meerdere waarschuwingsschoten gelost voordat de verdachte kon worden overmeesterd. De agent liep bij de arrestatie een snijwond op.

Bij de politie kwam rond 12.15 uur de melding binnen dat aan het Trekvaartplein een fiets werd gestolen. De dader zwaaide met een steekwapen toen hij door een getuige werd aangesproken. Agenten zochten vergeeft de buurt af, maar kregen toen een tweede binnen. Op de Houtlaan was ook iemand bedreigd met een steekwapen. Het slachtoffer nam bij het zien van het wapen direct de benen.

Agenten zagen de verdachte vervolgens fietsen op de Houtlaan. Toen de man de agenten zag, fietste hij de Leidse Hout in. De politie bracht de verdachte, een 30-jarige man uit Leiden, na aanhouding over naar het politiebureau. De agent die gewond raakte bij de aanhouding is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn verwondingen leken mee te vallen.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×