(Archieffoto: Dennis Oudshoorn).

Bloemencorso Bollenstreek start 21 april in Noordwijkerhout

Op vrijdagavond 21 april gaat de 70e editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek van start in Noordwijkerhout. De praalwagens staan vanaf die middag opgesteld in het centrum, om 21.15 uur trekt het verlichte corso door het dorp.

Ter hoogte van de Witte Kerk zal  directeur Jos Vranken van NBTC Holland Martketing samen met corsovoorzitter Leo van der Zon om 21.15 uur de opening op een feestelijke manier verzorgen.

Het thema van het 70e Bloemencorso van de Bollenstreek is Dutch Design. Alle bollengemeenten en bloemenstad Haarlem zijn met tal van activiteiten betrokken bij het corso dat in totaal duurt van 19 tot en met 23 april.

Op zaterdag 22 april vertrekt het Bloemencorso om 9.30 uur vanaf de Wilhelminaboulevard in Noordwijk naar Haarlem. Net als vorig jaar zal het corso ook langs de Keukenhof rijden. Het corso komt ’s avonds rond 21.30 uur het centrum van Haarlem binnen. Zondag 23 april staan de praalwagens op de Gedempte Oude Gracht/Nassaulaan in Haarlem opgesteld.

De optocht bestaat uit zo’n twintig praalwagens waar honderdduizenden bezoekers op af komen.

(Archieffoto’s: Emile van Aelst).

Cultuur Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×