Terugblik topsportweekend 8 en 9 april

Leiden kent veel topsporten en topsporters. Wie doen er mee om nationale en internationale titels? Wie heeft het goed gedaan en wie wat minder? Topsportcoördinator Tjeerd Scheffer blikt iedere maandag terug op het weekendprogramma van de Leidse topsporten.


Tjeerd Scheffer blikt in SPORT071, het sportprogramma van Sleutelstad FM, terug op het afgelopen topsportweekend. Deze week:  basketbal (ZZ Leiden), waterpolo (De Zijl Zwemsport), tafeltennis (Scylla), American Football (Lightning Leiden), wielrennen (SwaboLadies), roeien (Njord).

Voor veel Leidse topsporters stond het afgelopen weekeinde in het teken van de playoffs. Van plaatsing daarvoor (de mannen van Scylla) of het verkrijgen van een zo goed mogelijke uitgangspositie met thuisvoordeel (ZZ Leiden en De Zijl). De vrouwen van ZVL Hawabo en Scylla hadden die horde al genomen.

De basketballers van Zorg en Zekerheid Leiden hadden donderdag, voorafgaande aan de laatste reguliere thuiswedstrijd tegen Apollo Amsterdam, nog een kleine kans om tweede te worden. Dan moest er gewonnen worden en moest Landstede Zwolle in Rotterdam verliezen. Dat gebeurde niet en dus was ZZ Leiden-Apollo een spannende wedstrijd zonder betekenis. Het werd 73-68 tegen de ploeg, die Leiden zal tegenkomen in de eerste ronde van de playoffs. Het duel tegen Landstede van zaterdag ging nergens meer om, maar de 73-80 overwinning in Zwolle was toch lekker, ook al omdat Landstede de tegenstander is in de halve finale, wanneer ZZ Leiden zich daarvoor plaatst. (Foto van Thomas Koenis: Richard Koolen).

De waterpoloërs van De Zijl deden wat ze moesten doen tegen De Ham. Het werd 18-8, maar door de andere uitslagen zakte de Leidse ploeg naar de vijfde plek en heeft daardoor in de eerste ronde van de playoffs (tegen ZPB uit Barendrecht) geen thuisvoordeel.

Dat is er ook niet voor de mannen van Scylla, die zich overtuigend als vierde plaatsten voor het toetje van het seizoen. Er moest gewonnen worden en met grotere cijfers dan concurrent Salamanders tegen Westa. En Scylla nam geen halve maatregelen. Klimaatgroep Stars, beter bekend onder de clubnaam Midstars, kreeg alle hoeken van het Tafeltenniscentrum aan de Voorschoterweg te zien en droop met de staart tussen de benen en een 6-0 nederlaag af richting Middelstum in Groningen. De uitslag van Westa-Salamanders (2-4) deed er dus niet meer toe: Scylla kan zich voorbereiden op de ontmoeting met de nummer één van de competitie Taverzo uit Zoetermeer. (Foto van Olivier Altenburg: Wim de Leeuw).

De vrouwen van Scylla begonnen zondag al aan de playoffs. Scylla nam het thuis op tegen Dozy Den Helder en verloor met 2-3, waarbij de twee punten werden binnengehaald door Kim Vermaas, die in prima vorm is en zowel Shuohan Men als Ana Gogorita versloeg. De tweede wedstrijd is over twee weken in Den Helder. Scylla moet dan winnen om een derde duel uit het vuur te slepen.

De American footballers van Lightning Leiden wonnen voor de derde keer in vier wedstrijden. Dit keer werden op het thuisveld aan de Montgomerystraat de Arnhem Falcons verslagen met 48-19. Lighting is nu derde in de eredivisie achter Amsterdam en Rotterdam.

De roeiers van Njord werden in ‘De Oude Vier’, het hoofdnummer van de Varsity, derde achter Nereus Amsterdam en Triton Utrecht.

Uitgebreide verslagen zijn te lezen op de website van Topsport Leiden.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×