(Foto's: Chris de Waard en Reanne van Kleef).

IJsclubs blijven om nieuwe schaatshal vragen op Stadhuisplein

De ijsclubs uit de Leidse regio blijven aandacht vragen voor een nieuwe Leidse schaatshal. Elke donderdagavond, voordat de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders vergaderen, verzorgen verschillende verenigingen droogtrainingen op het Stadhuisplein. Dat blijven ze doen totdat de gemeente heeft besloten of er wel of niet een nieuwe Leidse schaatshal wordt gebouwd.

Afgelopen donderdag was het de beurt aan IJsclub Alkemade, IJsclub de Eendracht uit Rijnsaterwoude en Nut en Vermaak uit Leimuiden. Met ongeveer tachtig leden waren ze naar Leiden gekomen om een uur te trainen.


Chris de Waard sprak met de schaatsers toen ze uit de bus kwamen op de Garenmarkt. Daarna ving Reanne van Kleef zo op tijdens hun training op het Stadhuisplein. Daar legden Corn Tukker van IJsclub Alkemade, Peter Blaazer van IJclub de Eendracht uit Rijnsaterwoude en Peter-Paul Adriaansen van Nut en Vermaak uit Leimuiden uit waarom een nieuwe Leidse schaatshal zo belangrijk is voor de ijssport in de regio.

Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×