Weer twee aanhoudingen in onderzoek woningoverval Meerburgerkade

In het onderzoek naar een woningoverval op 30 september 2016 heeft de politie afgelopen week twee verdachten aangehouden. Bij de overval aan de Meerburgerkade werd een 54-jarige man in zijn woning onder bedreiging van een wapen beroofd. Het slachtoffer werd daarbij vastgebonden, waarop de daders de woning doorzochten. Na enkele minuten verlieten de overvallers de woning met enkele persoonlijke eigendommen.

De politie startte een recherche-onderzoek. Na een eerdere aanhouding vorig jaar hield de politie donderdag 13 april nog twee personen aan. In het onderzoek naar de gewelddadige overval kwam de politie de twee personen, mannen van 26 en 27 jaar, op het spoor.

Donderdag 13 april werden ze door een arrestatieteam in Rotterdam aangehouden. De politie doorzocht aansluitend twee Rotterdamse woningen waarbij verschillende goederen in beslag weren genomen.

Op woensdag 26 oktober 2016 hield het arrestatieteam in dit onderzoek al een 21-jarige man uit Leiden aan. Ook hij werd opgepakt in een woning in Rotterdam.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×