Terugblik topsportweekend 15 en 17 april

Leiden kent veel topsporten en topsporters. Wie doen er mee om nationale en internationale titels? Wie heeft het goed gedaan en wie wat minder? Topsportcoördinator Tjeerd Scheffer blikt iedere week terug op het weekendprogramma van de Leidse topsporten.


Tjeerd Scheffer blikt in SPORT071, het sportprogramma van Sleutelstad FM, terug op het afgelopen topsportweekend. Deze week:  rugby (DIOK), basketbal (ZZ Leiden) en waterpolo (ZVL-Hawabo).

Het is ‘Money Time’ voor veel Leidse topsporters. De periode van de playoffs is aangebroken en dat betekent dat het gas er vol op moet. Een nederlaag betekent in veel gevallen vakantie en dat willen topsporters zo lang mogelijk uitstellen.

De basketballers van Zorg en Zekerheid Leiden kregen een gevoelige tik op de neus van Apollo Amsterdam, dat de eerste wedstrijd in de kwartfinales in de Vijf Meihal met 79-82 won. Bij ZZ Leiden gaven te veel spelers niet thuis en er was geen antwoord op de zoneverdediging van Apollo. Het herstel kwam, maar verliep moeizaam. Ook in Amsterdam werd het een close game en pas in de laatste minuut sloeg de balans door in Leids voordeel: 73-80. Dat betekent dus donderdag in Leiden een derde wedstrijd. (Foto van Jonathan Lee: Richard Koolen)

De waterpolosters van ZVL Hawabo hadden het een stuk gemakkelijker tegen de hekkensluiter van de eredivisie. In de eerste ronde van de
playoffs mogen alle acht de ploegen meedoen, maar wedstrijden tussen de nummers één en acht blijken eenzijdige duels. In de eerste (thuis)wedstrijd bood De Ham uit Wormerveer nog redelijk tegenstand, speelde het eerste kwart zelfs gelijk (4-4) en vertrok met een bescheiden 15-9 nederlaag uit Leiden. Een paar dagen later kwam de Noord-Hollandse ploeg er in eigen bad niet aan te pas. ZVL Hawabo knalde uit de startblokken (0-8) en hoefde niet meer achterom te kijken op weg naar de halve finale tegen Polar Bears. Eindstand: 3-17. (Foto van Malissa van Rijn: Ruud Wormgoor)

DIOK won netjes zijn volgende wedstrijd in de Nationale Plate van The Hookers. In leiden werd het 30-9, waardoor  de Leidse club de degradatiepoule nog steviger leidt.

Tijdens de WK Baanwielrennen in Hong Kong lukte het Laurine van Riessen niet om een podiumplaats te bemachtigen. De achtste klassering bij de 500 meter sprint bleek het hoogst haalbare voor de Leidse.

Uitgebreide verslagen zijn te lezen op de website van Topsport Leiden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×