De opening van Hutspop op de Beestenmarkt in 2015. (Foto: Peter Visser).

Muziekfestival Hutspop stopt ermee

In mei 2015 vierde Hutspop het eerste lustrum. Aan daar blijft het bij, zo blijkt nu. Vorig jaar sloeg het festival een jaar over omdat Hemelvaartsdag toen op 5 mei viel. Daardoor bleek het niet goed mogelijk om voldoende artiesten te krijgen, omdat Bevrijdingsdag van oudsher een dag is vol festivals. “Op 25 mei 2017 gaan we knallen,” liet de organisatie vorig jaar nog weten.

Inmiddels is duidelijk dat het doek valt voor het gratis festival dat vijf jaar lang veel publiek naar de Beestenmarkt trok op Hemelvaartsdag. Organisatorische en financiële redenen liggen eraan ten grondslag. De organisatie bekijkt nog of er volgend jaar een nieuw evenement neergezet kan worden.

De afgelopen jaren haalde Hutspop ook geld op via de Hutspop Cultuur Foundation. Doel was het mogelijk maken van muzieklessen voor kinderen uit gezinnen die dat zelf niet konden betalen. Dat blijft en krijgt een zelfstandig vervolg via de Stichting Toi Toi Toi.

Advertentie

Cultuur Leiden hutspop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×