Infotheek Group uit Leiden neemt marktleider Scholten Awater over

IT-bedrijf Infotheek Group uit Leiden neemt de Nederlandse marktleider Scholten Awater over. Dat heeft Infotheek zojuist bekend gemaakt. Na de overname ontstaat een Europees IT-bedrijf met een omzet van bijna 600 miljoen euro en 800 medewerkers in 14 landen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet nog akkoord gaan met de overname.

Infotheek neemt alle aandelen over van Saphin Investment Group, de aandeelhouder van Scholten Awater. Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt. De overname steunt op drie belangrijke pijlers: kennisdeling, vergroting van het portfolio en schaalvoordelen op het gebied van gedane en toekomstige investeringen.

Alle expertise onder één dak

Voor beide organisaties betekent de overname een mogelijkheid om verder te groeien en zich te ontwikkelen tot een sterke Europese uitdager die de hele it-markt kan bedienen: zowel het grootzakelijke en het publieke domein, als het kleinzakelijke segment en de consument. Infotheek Group heeft na de overname alle expertises onder één dak.

“In Scholten Awater hebben wij een zeer ondernemende en professionele collega gevonden”, zegt CEO Jordy Kool van Infotheek Group. “We delen een ambitieuze visie en we zijn ervan overtuigd dat het samengaan van Scholten Awater en Infotheek Group grote voordelen zal bieden voor onze klanten, partners en medewerkers.”

Luuk Slaats, commercieel directeur van Scholten Awater: “Scholten Awater is marktleider in Nederland en van oudsher zeer sterk in het grootzakelijke en publieke domein, waarbij wij een zeer duidelijke kwalitatieve positionering hebben over vrijwel alle IT-vraagstukken. Door deze overname kunnen wij onze groeiambities en bijbehorende investeringsbereidheid verder vormgeven. We hebben er alle vertrouwen in dat wij de Nederlandse organisaties in dit segment nog beter en completer van dienst kunnen zijn.”

Infotheek Group is opgericht in 1991 en is Europees marktleider op het gebied van circulaire IT. De groep bestaat uit meerdere labels, waaronder de value added reseller Infotheek, distributeur Xeptor IT Distribution, consumentenwebshop 4Launch en Hardware as a Service (HaaS)/verhuurpartner Flex IT Rent.

Infotheek Group beschikt over het grootste refurbishment-centrum van Europa. Daarnaast is de organisatie initiatiefnemer van de stichting IT4Kids, waaraan bedrijven hun oude IT-apparatuur kunnen doneren. Van de opbrengst ondersteunt IT4Kids projecten voor jeugd en sport. Bij Infotheek Group werken ruim 600 medewerkers, verspreid over 21 vestigingen in Europa.

Scholten Awater is in 1993 opgericht met een duidelijke visie op de IT-wereld: IT moet eenvoudiger. Scholten Awater ontzorgt grote organisaties met totaaloplossingen van hardware, services en de bijbehorende dienstverlening en is marktleider op dit gebied. Bij Scholten Awater werken vanuit het hoofdkantoor in Nijmegen en het distributiecentrum in Wijchen 250 medewerkers.

Economie Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×