(Foto: PR).

Trainen als een profvoetballer bij DoCoS en SJZ

Jongens en meisjes van 6 tot en met 15 jaar kunnen deze week tijdens de jeugdvoetbaldagen weer trainen als een profvoetballer. Dat kan woensdag bij SJZ en vrijdag bij DoCos. De organisatie is in handen van de staf van de stichting Jeugdvoetbalopleiding.


Reanne van Kleef sprak met Mark de Horn van Stichting Jeugdvoetbalopleiding over de jeugdvoetbaldagen.

Deelnemers hoeven geen lid te zijn van een bepaalde vereniging, iedereen kan zich aanmelden. De specifieke trainingen worden verzorgd door professionele trainers. Zij leren de kinderen alle basistechnieken aan volgens de ‘Wiel Coerver methode’. Dankzij een intensieve en wedstrijdgerichte scholing zal de balvaardigheid en het zelfvertrouwen verder toenemen.

Het moderne voetbal eist een dynamische balvaardigheid en deze zal de jeugd verwerven nadat ze de bewegingen met de bal technisch goed beheersen. Door gevarieerde oefenvormen en ontelbare snelle acties te hebben gemaakt heeft de speler zijn handelingssnelheid sterk ontwikkeld. Het aan- en meenemen van de bal en het verkrijgen van een prima traptechniek gaat hierdoor veel gemakkelijker, omdat het totale balgevoel enorm vooruit gaat. Dit door veelzijdige techniektraining. Dankzij een individuele techniekverbetering is het mogelijk het collectieve spel op een veel hoger niveau te brengen. Spelers worden zelfbewuster en eisen meer en meer de bal op.

Naast de trainingen wordt er ook voor een gezonde lunch gezorgd en zijn er prijzen te winnen.
Aanmelden voor de jeugdvoetbaldagen kan door een mail te sturen naar info@jeugdvoetbalopleiding.nl. De dag duurt van 10.00 tot 16.30 uur en de kosten voor de hele dag zijn 29,50 euro.
Leiden Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×