(Foto's: Chris de Waard).

Koning Willem Alexander ziet Abraham

Boeren uit verschillende delen van Nederland hebben vanmiddag tegenover landgoed De Horsten in Wassenaar een enorme Abraham gebouwd. In een weiland langs de Papeweg werd van strobalen een pop opgebouwd van wel zes à zeven meter hoog. Er bovenop een kroon.

Chris de Waard ging het weiland in en sprak met melkveehouder Wilbert van der Post uit Leiden en met initiatiefneemster Eline Vedder van LTO Nederland.

De boeren vonden het gewoon leuk om iets voor de koning te doen, er zit geen verkapte actie achter van de beroepsgroep die de laatste jaren vaak in het nieuws is vanwege allerlei problemen zoals bijvoorbeeld het mestoverschot. Initiatiefneemster is Eline Vedder van LTO Nederland, afdeling zuidwest Drenthe. Samen met collega-boeren voerde ze het idee vandaag uit.

Onder de deelnemende boeren was ook Wilbert van der Post van de Elza Hoeve aan de Vlietweg in Leiden. Hij zorgde ook voor het hoofd van de koninklijke Abraham. Een in roze landbouw plastic gehulde baal kuilgras. De roze verpakking hoort bij een Pink Ribbon campagne waar veel boeren in Nederland aan meedoen. Met de roze rollen vragen ze aandacht voor onderzoek naar en behandeling van borstkanker. Bovendien wordt een bedrag per roze baal gedoneerd.

Van omwonenden hebben de boeren gehoord dat de koning regelmatig over de Papelaan rijdt. De Eikenhorst waar Willem Alexander en Maxima met hun drie dochters wonen ligt op steenworp afstand. De koning die morgen 50 wordt ziet dus vrijwel zeker ook letterlijk Abraham.

Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×