(Foto's: Chris de Waard, Emile van Aelst en Reanne van Kleef).

Leiden viert Koningsdag in zonovergoten sleutelstad

Zowel in het centrum als in de wijken werd Koningsdag gisteren uitgebreid gevierd in Leiden. Na een druilerig begin van de dag werd het even na 10.00 uur droog en dat zou de hele dag verder zo blijven. In de loop van de dag werd het zelfs ronduit warm in de stad.

Uitgebreide terugblik op de radio-uitzending van Sleutelstad over de viering van Koningsdag

Het bestuur van de Oranjevereniging Leiden maakt jaarlijks een rondgang langs de activiteiten in het centrum en de wijken. Samen met burgemeester Lenferink, zijn partner Bianca Engelberts, pers en enkele genodigden ging het dit jaar per Trix-treintje via de Lage Mors naar de Burgemeesters- en Professorenwijk. Daarna werd het centrum aangedaan. Via de Breestraat naar de Nieuwe Rijn waar Koningsdag officieel werd geopend met een toespraak van de burgemeester.

Foto’s activiteiten in de Lage Mors

Foto’s van de activiteiten in de Professorenwijk

Foto’s Breestraat en opening bij Nieuwe Rijn

Na een traditionele lunch bij de Leidse Studentenvereniging Minerva vertrok het gezelschap naar het Trouwstraatje waar de burgemeester de prijsuitreiking verzorgde van de muziekwedstrijd voor kinderen: het Gouden Petje.

Foto’s bij Minerva

Prijsuitreiking Gouden Petje

Foto’s activiteiten in Leiden Zuid-West

Via de Hooglandse Kerkgracht ging het vervolgens richting Kaasmarkt waar de Trix-trein alweer klaar stond voor een bezoek aan Leiden Zuid-West. ZW 100 is daar een vereniging van 100 huiseigenaren die elk jaar ook een feestje in de wijk organiseren ter ere van de koninklijke verjaardag.

Foto’s Hooglandse Kerk

Na Zuid-West werd studentenvereniging Quintus aangedaan. daar zorgde de jongste dj van Leiden, DJ Flor, voor de muziek.

Na Quintus volgde een laatste bezoek aan een van de jaarlijks georganiseerde oranje-activiteiten. De kinderspelen op ’t Gerecht.

De dag werd afgelopen met een diner bij Augustinus en voor degene die nog energie over hadden stond daarna nog het Jus d’Orange Kingsdag Festival op het programma op het plein bij de Lammermarkt.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×