Aanleg rotondes Merenwijk start volgende maand

Binnen enkele weken start de gemeente Leiden met de aanleg van twee rotondes in de Merenwijk. Voor de herinrichting van de kruising Gooimeerlaan – Ketelmeerlaan en de kruising IJsselmeerlaan – Ketelmeerlaan – Zwartemeerlaan trekt Leiden bijna 1,2 miljoen euro uit. De rotondes moeten de verkeersveiligheid verbeteren.

Na de zomer moeten de twee rotondes klaar zijn en worden ze beplant met vaste planten. Die groene inrichting is samen met de wijkbewoners gekozen. Ook komen er bijzondere bijzondere lichtmasten op de rotondes waardoor ze een uniek karakter krijgen.

De rotonde bij de Gooimeerlaan wordt als eerste aangelegd, aansluitend gaat de gemeente aan de slag bij de IJsselmeerlaan. Dat is waarschijnlijk vanaf augustus. Begin oktober moet de aanleg klaar zijn.

Eind van de maand moet de gemeenteraad nog wel instemmen met het voorstel van het college.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×